Sola
shutterstock 279628889

ZAPOSLITEV ZA NEDOLOČEN ČAS, KAJ JE ŽE TO?

Lagali bi, če ti rečemo, da te nova služba čaka za naslednjim ovinkom. Včasih je pot do nje malce daljša in nekoliko bolj strma. Lahko pa se na tej poti veliko naučiš in spleteš mnogo novih vezi, ki bodo morda nekoč postale bližnjica do tvoje pogodbe z bodočim delodajalcem.

KATERI JE PA TVOJ TALENT?

Če pogledaš v Slovar slovenskega knjižnega jezika, najdeš pod geslom »talent« naslednjo razlago: 1. velika prirojena sposobnost za določeno umsko ali fizično dejavnost, dar, 2. kdor je posebno nadarjen za kaj.

RECIKLIRAJ SVOJO SOLA PLASTENKO

Ali vestno recikliraš plastiko? Super, nas veseli. Zakaj? Prvič, ker jo je mogoče neposredno ponovno uporabit.  Drugič, plastiko se lahko uporabi kot surovino za proizvodnjo novih izdelkov. Tretjič, plastiko je možno pretvoriti v gorivo. Posledično pa se zmanjša tudi količina plastičnih odpadkov na smetiščih.

POKLICI, KI JIH BREZ INTERNETA NE BI BILO

Z razvojem interneta, novih programov in aplikacij so nastali številni novodobni poklici, o katerih še pred dobrim desetletjem ni bilo ne duha ne sluha. Virtualni svet danes zaposljuje vse več ljudi, pa ne le v Silicijevi dolini, ampak tudi pri nas.